Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuw: Kleuter4daagse

Na het succes van de landelijke Peuter4daagse (we brachten 18.600 peuters wandelend in beweging) introduceren we dit jaar een nieuw landelijk initiatief: de Kleuter4daagse. Een activiteit die kansen biedt voor de Avond4daagse!

Logo Kleuter4daagse

Schoolactiviteit

De Kleuter4daagse is een activiteit die tijdens schooltijd plaatsvindt. We roepen leerkrachten op gedurende vier dagen minimaal een kwartier met de kleuters te gaan wandelen rondom de school. De leraren zetten zelf een route uit. KWbN ondersteunt hen met promotiemateriaal en tips. En na afloop wacht de kleuters natuurlijk een mooie glanzende Kleuter4daagse medaille!

Illustratie van twee Kleuter4daagse medailles aan een lint

Opstap naar Avond4daagse

Voor veel kleuters is de “echte” Avond4daagse nog iets te hoog gegrepen. Niet alle Avond4daagsen hebben een route van 2,5 kilometer. En voor veel kleuters is 5 km nog net iets te ver. Daarom bieden we hen op deze manier de mogelijkheid nu al kennis te maken met wandelen en met de mooie beloning die vervolgens wacht.

Aanvulling

Een groot aantal kleuters maakten al kennis met de Peuter4daagse. En dan is de Kleuter4daagse een mooie logische tussenstap naar de Avond4daagse. En kunnen de kleuters wel deelnemen aan een 2,5 km route, of zijn ze fit genoeg om 5 km te lopen? Dan is de Kleuter4daagse een leuke aanvulling op de Avond4daagse.

Kansen

Voor jou als Avond4daagse organisator biedt de Kleuter4daagse zeker kansen. Zo kun jij scholen waar je contact mee hebt wijzen op dit initiatief. En wellicht kun je ze helpen bij het uitzetten van een korte route of heb je ideetjes rondom een feestelijke intocht op de vierde dag. Het biedt jou weer de kans jouw Avond4daagse bij de rest van de school onder de aandacht te brengen. Wil je weten of er in jouw buurt scholen deelnemen? Stuur een mail naar info@avond4daagse.nl. Dan kijken we of je jullie met elkaar in contact kunnen brengen.

Meer informatie

Scholen kunnen zelf bepalen wanneer ze de Kleuter4daagse willen laten plaatsvinden. Wij adviseren ze daarin te kiezen voor de Week voor de Gezonde Jeugd (12 t/m 17 juni 2023) of de Nationale Sportweek (15 t/m 24 september 2023). Uiterlijk 24 april gaat de website www.kleuter4daagse.nl online en kunnen scholen zich inschrijven.