Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Tip! Zoek een lokale weerman/-vrouw

Niets zo veranderlijk als het weer. Bij extreme weersomstandigheden (storm, onweer, maar ook extreme hitte), moet je mogelijk besluiten om de Avond4daagse voor één avond of zelfs helemaal af te gelasten. Daarom is het van groot belang dat je het weer vóór en tijdens het evenement scherp in de gaten houdt. Dat kun je doen met weerbronnen zoals KNMI, Buienradar of Weeronline. Maar heb je er weleens aan gedacht een lokale weerman/-vrouw om hulp te vragen?

Zoek Een Lokale Weerman

Nauwkeurig

Weerbronnen als KNMI, Buienradar en Weeronline geven voorspellingen tot 14 dagen vooruit. Hoe korter voor het evenement, hoe nauwkeuriger de voorspelling. Tijdens het evenement kun je die zelfs per uur volgen. Maar zoals gezegd: niets veranderlijker dan het weer. Daarom kan het raadzaam zijn een lokale weerman/-vrouw te vragen je tijdens het evenement te adviseren. Kijk eens in de regionale en lokale media wie er actief zijn binnen jouw regio. Wellicht willen zij jou helpen of kunnen ze jou verder verwijzen.

Handboek

In het Handboek Avond4daagse vind je meer informatie over wat te doen bij extreem weer. Houd sowieso altijd contact met de contactpersonen van gemeente en veiligheidsregio/politie. Voor een overzicht van acties die je moet ondernemen bij een afgelasting verwijzen we je naar het Handboek.