Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

5 voordelen van een lidmaatschap

Soms is het fijn om weer even te weten waarom jouw club ook alweer lid is van een bond. Omdat je samen sterker staat, natuurlijk. Maar wat betekent dat eigenlijk in de praktijk?

10X Vierdaagse Wandeltochten In Nederland; Molen Alkmaar
(Foto: © Le Champion)

Als aangesloten lidorganisatie bij KWbN profiteer je namelijk van diverse voordelen: 

1. Verbeterde zichtbaarheid en marketing

Tegen een gereduceerd tarief krijgen (de tochten en activiteiten van) lidorganisaties zichtbaarheid op Wandel.nl, de grootste en populairste website onder wandelliefhebbers. Campagnes op dit platform helpen bij het aantrekken van nieuwe leden. 

2. Voordelige verzekeringen

KWbN biedt collectieve verzekeringen voor zowel deelnemers aan activiteiten als voor vrijwilligers. Doordat de verzekeringen collectief worden aangeboden, zijn de kosten lager dan wanneer een organisatie zelf individuele verzekeringen moet afsluiten. 

3. Belangenbehartiging

De belangen van wandelverenigingen bij landelijke en provinciale overheden, natuurorganisaties en landschappen worden vertegenwoordigd. De bond zet zich in voor de positionering van wandelen als de meest toegankelijke en natuurlijke vorm van bewegen en dat we daar gezamenlijk zorg voor moeten dragen om de uitvoerbaarheid daarvan te waarborgen en verbeteren. 

4. Ondersteunende tools en advies

Je kan gebruikmaken van tools als AVG, het calamiteitenplan en online inschrijfsysteem Tixxy. Neem de Sallandse Wandel4daagse, die door gebruik te maken van Tixxy hun inschrijfproces heeft geoptimaliseerd en de tevredenheid van de deelnemers heeft verhoogd. Of denk aan de meer dan 120 Avond4daagsen die deze tool gebruiken om het inschrijfproces voor hun deelnemers te vereenvoudigen. Daar houden we van! Ook kun je bij ons terecht voor (op maat gemaakt) advies. Zo kunnen tochtorganisatoren die met hun handen in het haar zitten wat betreft wet- en regelgeving per gemeente aankloppen bij onze vergunningenservice. Via die weg ontnemen we een aantal administratieve en bureaucratische lasten. 

5. Kennis en inspiratie

Tijdens wandelcafes en kaderdagen worden kennis- en inspiratiesessies georganiseerd met aandacht voor verenigingsbestuur, strategische planning en het uitwisselen van ervaringen. Hierdoor hoef je niet steeds zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Prettig dus! 

Al met al

We hebben allemaal hetzelfde doel: mensen in beweging brengen. Door jouw lidmaatschap als organisatie draag je daar op een effectieve manier aan bij. Dankjewel!