Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

AVG & WBTR Tool

De AVG & WBTR Tool helpt organisaties om te voldoen aan de vereisten van zowel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) als de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR), en zo gegevensbescherming en goed bestuur te waarborgen.

Aan De Slag Met De Nieuwe Privacywetgeving205600299 L

Online AVG-tool

De laatste jaren krijgt privacy steeds meer aandacht. Met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet je als organisatie de privacy van onder andere deelnemers goed bewaken. De online AVG-tool werkt op dezelfde wijze als het Online Calamiteitenplan. Door vragen te beantwoorden, breng je eenvoudig in kaart:

  • welke wetgeving voor jullie eigen situatie van toepassing is;
  • welke acties nodig zijn om aan die wetgeving te voldoen;
  • wie binnen de organisatie voor welke actie verantwoordelijk is.

Online WBTR-tool

Is jouw Avond4daagse organisatie een vereniging of een stichting? Dan moet je sinds 1 juli 2021 voldoen aan de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Deze wet regelt de taakstelling, de aansprakelijkheid en de besluitvorming van bestuurders. Om de wet op een goede manier na te leven, kun je gebruik maken van de Online WBTR-tool van KWbN.

Alle aspecten van de WBTR (zoals goed bestuur, aansprakelijkheid, tegenstrijdig belang, toezicht, etc.) komen aan de orde in de Online WBTR-tool. Met dit softwareprogramma breng je in kaart aan welke WBTR-verplichtingen jouw vereniging of stichting moet voldoen.

Vingers typen op een laptop met digitale symbooltjes erboven