Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Domeinpartners

Bij KWbN onderscheiden we vijf wandeldomeinen: Evenementen, Routes, Gezondheid, Reizen en Uitrusting. Onze domeinpartners zijn op die gebieden gespecialiseerd. Samen inspireren en faciliteren we wandelaars met relevante informatie, producten en diensten. Ons gezamenlijke doel is om wandelaars verantwoord en met plezier op pad te laten gaan.

Hanwag

Fenix Outdoor Benelux BV

Meer informatie over Fenix Outdoor

Fenix Outdoor is een internationaal opererende groep gericht op producten voor de natuur en het buitenleven. Met de merken Hanwag, Royal Robbins en Primus wil Fenix Outdoor Benelux BV wandelaars goed uitgerust en verantwoord op pad sturen. Ook wil zij haar kennis en expertise delen, zodat wandelaars de beste keuze kunnen maken. Via de kanalen van wandel.nl inspireren en informeren we wandelaars over relevante producten. Zo kunnen die nóg meer genieten van hun persoonlijke wandelavontuur.

Wallonië België Toerisme biedt informatie over de Ardennen en Wallonië. Deze streek in het zuiden van België is vanwege de vele wandelmogelijkheden heel populair bij wandelaars. Het is een aantrekkelijke wandelbestemming vlakbij Nederland met heuvels, bossen, snelstromende riviertjes en uitzichtpunten, maar ook met historische steden en dorpen. Wallonië België Toerisme biedt o.a. informatie over wandelroutes en trektochten, natuur, kunst en cultuur, culinair genot, muziek en folklore, ontspanning en wellness. Samen promoten we het wandelen in Wallonië en ontwikkelen we georganiseerde wandelreizen.

INTERSPORT is dé sportspeciaalzaak voor iedereen die zich graag fit voelt en plezier aan sport beleeft. Met ruim 50 sportwinkels in Nederland en in totaal 5.500 winkels in 44 landen is er altijd wel een INTERSPORT in de buurt! De winkels bieden een ruim assortiment aan topmerken, hebben internationale service- en garantievoorwaarden, gekwalificeerde medewerkers en zijn bij uitstek de specialist in o.a. voetbal, fitness, tennis, running, wandelen, zwemmen, wintersport en hockey. Met de deskundigheid van KWbN en in de winkels van INTERSPORT bieden we wandelaars service op maat op het gebied van wandeluitrusting (schoenen, kleding en rugzakken).

Reisorganisatie Oad is gespecialiseerd in bus- en rondreizen binnen en buiten Europa. Deskundige en enthousiaste medewerkers organiseren o.a. stedentrips, trips naar Disneyland® Paris, muziek- en cultuurreizen, rondreizen door verre landen en actieve vakanties op het gebied van wandelen, fietsen en wintersport. Je kunt deze reizen individueel boeken, maar door Oad ook een groepsreis op maat laten samenstellen. Samen met Oad én wandelaars werken we aan de verdere ontwikkeling van wandelreizen en promoten we arrangementen voor de Vierdaagsen van Marbella, Mallorca en Toscane.

RCN Vakantieparken biedt al meer dan 65 jaar een bijzondere combinatie van kampeerplaatsen en verblijfsaccommodaties. RCN heeft op dit moment 9 vakantieparken in Nederland, 8 campings in Frankrijk en 1 camping in Duitsland. Deze parken en campings liggen bij prachtige wandelgebieden. Samen inspireren we wandelaars om daar te gaan wandelen, in combinatie met een verblijf bij een van de parken. RCN Vakantieparken besteedt haar gehele winstuitkering aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is.

Le Champion is met 16.000 leden één van de grootste sportverenigingen van Nederland. Circa 70% van de leden doet hoofdzakelijk aan hardlopen, 15% fietst met name en 15% wandelt vooral. Voor de organisatie van ruim 60 hardloop-, fiets- en wandelevenementen met jaarlijks 250.000 deelnemers is een aparte stichting opgericht. Deze stichting heeft ruim 30 professionals in dienst en kan een beroep doen op circa 3.500 vrijwilligers. Le Champion is lid van KWbN en voorloper op het gebied van duurzaam organiseren. Samen werken we aan wederzijdse promotie en delen we kennis over de organisatie van wandelevenementen.

VVV Texel verzorgt de promotie en marketing van het Waddeneiland Texel. Daarnaast informeert zij gasten en biedt zij boekingsmogelijkheden om te verblijven. VVV Texel wil op het eiland mooie ontmoetingen tussen gasten en gastheren/vrouwen mogelijk maken. Samen stimuleren we toeristen om het eiland vooral wandelend te verkennen in plaats van met de auto. Wandelend valt er namelijk 30% meer te zien en te ontdekken. Texel wordt wel omschreven als Nederland in het klein, zoveel variatie is er qua landschap. Het hele jaar rond valt er van alles te beleven, dus trek eropuit en ervaar het zelf!

Duin En Bollen Vierdaagse Foto Action4vitality

Duin en Bollen Vierdaagse

Meer over de Duin en Bollen Vierdaagse

In oktober 2022 vond de eerste editie van de Duin en Bollen Vierdaagse plaats. Een nieuw wandelevenement in Zuid-Holland, met gezondheid en het DNA van de streek als belangrijke thema's. Denk aan zee en duinen, bloemen en bollen, Hollandse plassen én cultuur en historie. De Duin en Bollen Vierdaagse wil de komende jaren uitgroeien tot een toonaangevend, landelijk wandelevenement. Wij ondersteunen de organisatie met onze marketing- en commerciële kennis van de wandelmarkt.