Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Maatschappelijke partners

Met onze maatschappelijke partners zetten we ons in voor thema’s die van belang zijn voor onze samenleving en wandelen in het algemeen. Denk daarbij aan bewegen & gezondheid, de zorg voor natuur & milieu, een positief sportklimaat of het belang van vrijwilligerswerk.

afbeelding van sterke benen.

ReumaNederland

Meer over ReumaNederland

KWbN en ReumaNederland geloven in de kracht van wandelen voor de meer dan 2 miljoen mensen met reuma in ons land. Bewegen is voor hen niet altijd gemakkelijk, maar wel heel belangrijk. Wandelen zorgt voor spierkracht, soepele gewrichten, een vitaal gevoel en mentale veerkracht.  Samen willen we zoveel mogelijk mensen met reuma op een positieve manier in beweging brengen, onder andere via ons beweegprogramma FitStap. Daarnaast bundelen we onze krachten om meer mensen van reuma bewust te maken.  

Wandel Tegen Kanker

KWF Kankerbestrijding

Meer over KWF Kankerbestrijding

KWbN en KWF Kankerbestrijding zetten zich samen in tegen kanker en voor het leven. Door mensen te verbinden, is het mogelijk om kennis over te dragen en elkaar te inspireren. Meer kennis over wandelen en meer kennis over manieren om kankeronderzoek, zorg en ondersteuning mogelijk te maken. Samen ontwikkelen we campagnes en acties voor verschillende doelgroepen. Samen werken we aan gezond(er) en vitaler leven.

Provincie Gelderland is al jaren partner van de twee grootste wandelevenementen van Nederland. De 4Daagse en de Airborne Wandeltocht hebben voor de provincie een enorme sociale en economische impact. Daarom hebben we samen met beide evenementen de handen ineengeslagen om op overkoepelende thema’s zoals vrijwilligersbeleid samen te werken. KWbN vervult daarbij de regierol. 

Bij sportkoepel NOC*NSF zijn 93 landelijke sportorganisaties aangesloten, waaronder KWbN. Samen geven we uitvoering aan de Sportagenda 2032. We willen van Nederland het sportiefste land van de wereld maken. Met in 2032 dagelijks sportplezier voor iedereen - in alle levensfasen en op elk ambitieniveau. Bovenal door zelf of samen met anderen te sporten en sportief te bewegen, maar ook als vrijwilliger, professional en supporter. En dat alles in een sociaal veilige, gezonde en duurzame omgeving.  

NLO Afdracht 2022

Nederlandse Loterij

Meer over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter 9 bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Winkel, TOTO Casino en TOTO Sport. Samen laten zij heel veel mensen winnen. Met een gevarieerd aanbod van leuke spellen en hoge winkansen voor spelers. Maar ook door elk jaar miljoenen te investeren in onze samenleving, de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn. Ook KWbN ontvangt elk jaar een bijdrage. Daarmee is Nederlandse Loterij een bijzondere partner van de wandelsport.