Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

€15 korting op een kaart & kompas of gps-training

Wijk je graag van de gebaande (lees: bewegwijzerde) paden af? Dan is een kaart en kompas of gps-training echt iets voor jou. Maar ook voor minder avontuurlijke wandelaars is het zeker interessant om te leren oriënteren met kaart, kompas en GPS. KWbN-leden volgen nu de avontuurlijke tweedaagse training van Frans Welkamp met €15 korting! Je kunt deelnemen aan de training in een groep met 4 tot 6 personen of aan een privé cursus met 1 of 2 personen.

Oriëntatietraining voor het lezen van kaart, GPS en kompas

Op bewegwijzerde wandelpaden moet je wel erg je best doen om te verdwalen. Zoek je het in wat ruigere gebieden? Dan is het handig als je om kunt gaan met kaart en kompas. Bereid je goed voor en volg deze nuttige training.

Veilig thuiskomen

'De kunst van het vertrekken, is het veilig thuiskomen’, stelt Frans Welkamp, oriëntatie- en veiligheidsexpert en trainer van (berg)wandelaars en track- en traillopers en hikers. Veel ongevallen bij wandelen en trekking hebben als belangrijkste oorzaak verdwalen en daarnaast niet de juiste uitrusting bij zich hebben of er niet mee kunnen omgaan. De Wet van Murphy is dan aan de orde. Bijvoorbeeld: in voor jou onbekend gebied dat ver van de bewoonde wereld afligt valt de satellietontvanger (GPS) of je smartphone uit doordat de batterijen het begeven. De oplossing: zorg dat je met kaart en kompas je weg kunt vinden.

Wandelaar oriënteren route op kaart

Leer met de tools omgaan en plan zelfstandig je route

Speciaal voor de wandelaars, track- en traillopers en hikers die zelfstandig op pad willen, organiseert trainingen om je te kunnen oriënteren. De dag start met ruim een uur theorie en ongeveer vier uur trainen op de hei en in het bos. Per dag loop je ongeveer 7 tot 8 kilometer.

Je leert in twee dagen alles over Kaart & Kompas en satellietnavigatie (GPS). Aan bod komen de verschillende kaarten en kompassen en GPS-toestellen, coördinatiesystemen, het ‘lezen’ van kaartgegevens, het bepalen van plaats, hoogte en tijdsduur en zelfstandig een route plannen. De kaart dient als basis waarmee je met kompas en/of satellietontvanger(GPS) je plaats bepaalt en je weg kunt vinden.

Korting KWbN-leden

In plaats van 85 euro betaal je 70 euro per persoon voor beide dagen inclusief syllabus (of 40 euro voor één dag) of voor de privé-cursus (1 of 2 personen) €200,  €185 met 1 syllabus op een doordeweekse dag. Dit is ook inclusief gebruik van kompas, satellietontvanger(gps) en kaart. De locatie van de training is Wezep. De prijs is exclusief reis- en verblijfkosten. Je kunt natuurlijk ook je eigen kompas en/of satellietontvanger(GPS) meenemen en hiermee oefenen.

Wandelaar zoekt richting op kaart

Aanmelden

Meld je aan via deze link onder vermelding van je naam, postadres, email en bondsnummer van KWbN voor de korting. Of stuur een mail naar frans@orientatie-trekking.nl

De data staan op de site van Frans vermeld. Wil je met een groepje deelnemen, dan plannen we onder dezelfde voorwaarden een datum in overleg.  

Over trainer Frans

Frans Welkamp (1953) woont in Wezep en is een ervaren toerleader & oriëntatie- en veiligheidsexpert. Hij is buitensporter, trainer van (berg)wandelaars, trek- en trail lopers, buitensport-publicist en schrijver van onder meer het zakboek 'Kaart, kompas en GPS'. Zijn motto is: ‘De kunst van het vertrekken, is het veilig thuiskomen.'

Nog geen lid van KWbN?

Klik op onderstaande button om je aan te melden en van deze en nog vele andere kortingen te profiteren. 

Lid worden
Wandelaars In Meinerswijk 4

Bekijk alle voordelen van de Wandelvoordeelpas

Klik hier