Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Bijscholing Cognitieve Fitness

De Cognitieve Fitness-methode is een door het Trimbos Instituut onderzochte en bewezen methode. In deze bijscholing leer je praktische oefeningen die je kunt toepassen in je wandeltrainingen. De oefeningen zijn gericht op het verbeteren van bijvoorbeeld het geheugen, inhibitie en aandacht tijdens het wandelen.

Cognitieve Fitness

De bijscholingsmodule Cognitieve Fitness is een interactieve training van 3 uur. Hij is ontworpen om wandeltrainers/begeleiders te voorzien van de kennis en vaardigheden om oefeningen uit de Cognitieve Fitness-methode te integreren in hun wandeltrainingen. De methode is in samenwerking met neuropsychologen en bewegingswetenschappers ontwikkeld en door het Trimbos Instituut onderzocht en bewezen.

Deze bijscholing omvat een praktisch deel van de gehele methode, die goed toepasbaar is binnen de wandeltraining. Voor de opleiding tot FitStap Trainer is de bijscholing verplicht. De module bestaat uit theorie en praktische oefeningen gericht op het verbeteren van o.a. het geheugen, inhibitie en aandacht tijdens het wandelen.

Lees hier de ervaring van Zelfstandig Wandeltrainer Beatrix Tas

Alle informatie op een rij

Voor wie?
Wandelbegeleiders/trainers die hun kennis willen uitbreiden en de gezondheidsvoordelen van wandelen willen maximaliseren.

Toelatingseisen
16 jaar en ouder.

Studiebelasting in uren:

  • 3 contacturen op locatie

Middelen en materiaal
Inclusief cursusmateriaal en een certificaat van deelname.

Kosten incl. BTW
€ 115,- voor KWbN-leden | € 140,- voor niet-leden

Organisatie en inschrijving
Zie voor data, tijden en locaties ons actuele opleidingsaanbod. Hier kun je jezelf ook individueel inschrijven. Het minimale aantal deelnemers is 12 om de opleiding door te laten gaan.

 

 

Actueel opleidingsaanbod