Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Blij met de bijscholing Cognitieve Fitness

Voor wandeltrainers organiseert KWbN in 2024 vier keer de dynamische bijscholing Cognitieve Fitness. Daarbij leer je oefeningen gericht op o.a. geheugen, inhibitie en aandacht tijdens het wandelen. Beatrix Tas volgde de bijscholing al eerder en vertelt hoe zij de oefeningen tijdens haar wandeltrainingen gebruikt.

Beatrix Tas

“Ik ben zelfstandig wandeltrainer met specialisatie FitStap. Inmiddels maak ik al een paar jaar gebruik van de oefeningen die horen bij cognitieve fitness. Ik gebruik ze altijd om tijdens de wandeling een pauze in te lassen qua fysieke arbeid. Dan zetten we het brein aan het werk en dat leidt vaak tot vrolijke en bijzondere momenten. 

Bij de oefeningen moeten je brein en je lijf samenwerken en dat valt niet altijd mee. Bij de eerste keer dat ik ermee begin, zijn de reacties vaak: “Dat kan ik niet hoor.” Deelnemers kijken naar elkaar en zien dan dat het daar ook nog niet allemaal goed gaat. Het is een mooie manier om het ijs te breken. 

Ik gebruik cognitieve fitness niet alleen tijdens mijn FitStap-trainingen. Het is ook onderdeel van de RCVRY* RUN en Power voor oncologiepatiënten, waarbij ik ook trainer ben. Daar is het juist goed om het vermoeide chemobrein te activeren. Cognitieve fitness komt dus goed van pas bij mijn verschillende activiteiten.  

Ik kan iedereen aanraden deze bijscholing te volgen. Cognitieve fitness is een zinvolle, maar ook hele leuk uitbreiding van je wandeltrainingen en dat ervaar je tijdens de bijscholing aan den lijve."