Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Hoe organiseer je een Kleuter4daagse?

De Kleuter4daagse wordt georganiseerd door de basisschool zelf. Om je een beeld te geven wat dit inhoudt, vind je hieronder een stappenplan.

Meisjes Met Paraplu's 1600X900

Stappenplan organisatie Kleuter4daagse

Hoe organiseer je een Kleuter4daagse? 

De Kleuter4daagse wordt georganiseerd door de basisschool zelf. Om je een beeld te geven wat dit inhoudt, vind je hieronder een stappenplan. 

Stappenplan organisatie Kleuter4daagse 

 1. Stem intern af of jullie organisatie mee wil/kan doen.  
   
 2. Inventariseer hoeveel kleuters mee gaan lopen. 
   
 3. Schrijf jullie organisatie in via het inschrijfformulier op Kleuter4daagse.nl. 
    
 4. Download de promotiematerialen via de speciale toolkit (toegang tot deze toolkit krijg je na inschrijving). 
   
LLSP 01

5. Bereid de kinderen voor door over wandelen te praten, kleurplaten te kleuren, wandelliedjes te oefenen etc. Tip: print de Kleuter4daagse vlaggetjes uit de toolkit en laat de kinderen deze inkleuren; Google op “kleurplaten wandelen” of “wandelliedjes”.

6. Informeer de ouders dat jullie een Kleuter4daagse houden (een opzet voor een bericht vind je ook in de toolkit) vraag eventueel ouders om mee te helpen. 

7. De wandeling wordt begeleid door de eigen (gym) leerkracht. Heb je meer begeleiding nodig, informeer dan of er ouders of andere vrijwilligers bereid zijn om mee te lopen. 
 

8 . Bedenk welke routes jullie gaan lopen. De vier wandelingen vinden plaats rondom school. Je bepaalt zelf de route, doel is dat er minimaal 15 minuten gewandeld wordt. 

9. De wandeling wordt dus begeleid door de (gym)leerkracht. Maak voor de veiligheid gebruik van een wandelkoord en/of veiligheidshesjes en/of “brigadiers”. 

10. Print voor alle kinderen een stempelkaart (deze vind je in de toolkit). Hierop geef je ze na elke wandeling een stempel/sticker. Voor kindjes die niet elke dag aanwezig zijn, stimuleert de stempelkaart om ook thuis te wandelen. Zij krijgen dan de dag dat ze weer op school zijn hun verdiende stempel. 
 

11. Op de eerste dag kan er wat meer aandacht aan de start gegeven worden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de vlaggetjes uit de toolkit, die de kinderen konden inkleuren. Maak hier een kleurrijke slinger van. Zet een vrolijk muziekje op. Of misschien is er wel een plaatselijk koor dat liedjes wil zingen. Het is ook leuk om een startlint/-streep te gebruiken. En/of geef alle kindjes een high five als ze van start gaan. 

Hand in hand

12. De vierde dag worden de kinderen bij aankomst “feestelijk” ontvangen. Nodig bijvoorbeeld ouders uit die de kinderen toejuichen als ze aan komen lopen of laat de ouders zelf meelopen. Versier de (binnenkomst)locatie, bijvoorbeeld met een leuk finishlint. Zorg voor iets gezonds te eten en drinken. Zet vrolijke muziek op. Laat de kinderen zich verkleden of schmink ze. Kijk voor meer ideeën bij de Veelgestelde vragen.

13. Op de vierde dag krijgen de kinderen hun laatste stempel en natuurlijk ook de medaille. Daarnaast vind je in de toolkit wandeldiploma’s. Deze kun je ook printen, invullen en uitdelen. 

 Veel succes met de organisatie van jullie Kleuter4daagse!