Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Jong geleerd is oud gedaan

Kleuter4daagse

Na het succes van de Peuter4daagse ontstond de vraag vanuit de kindcentra voor een vierdaagse voor kleuters. De Avond4daagse is voor deze doelgroep vaak te laat en wordt veelal aangeboden vanaf de afstand van 5 kilometer (niet voor alle kleuters al haalbaar). Vanaf nu is het ook mogelijk om met de kleuters op de basisschool mee te doen met de Kleuter4daagse.

Logo kleuterv4daagse

Wij nodigen alle kleuters van Nederland uit voor de Kleuter4daagse. Bij voorkeur in de Week van de Gezonde Jeugd, de Week van de Avond4daagse of de Nationale Sportweek, wandelen kleuters samen met hun leerkrachten of begeleiders vier dagen minimaal een kwartier in de omgeving van hun basisschool. Én verdienen zij zo een mooie medaille!

Doen jouw kleuterklassen ook mee?

Direct inschrijven voor de Kleuter4daagse
Peuters wandelen door de Limburgse velden tijdens de Peuter4daagse 2021

Meer informatie

Ben je werkzaam op een basisschool en wil je meer weten over de Kleuter4daagse? Klik dan hieronder voor meer informatie, om aan te melden, het bestellen van de medailles en voor promotiemateriaal uit de bijbehorende toolkit.

Ben je als ouder/verzorger enthousiast over de Kleuter4daagse? Deze wordt georganiseerd door de basisscholen. Informeer bij de basisschool van jouw kind(eren) of zij deelnemen. Zo niet, wijs ze dan op deze website.

Lancering landelijke Kleuter4daagse

Na het succes van de Peuter4daagse ontstond de vraag vanuit kindcentral voor een vierdaagse voor kleuters. De Avond4daagse is voor deze doelgroep vaak te laat en wordt veelal aangeboden vanaf de afstand van 5 kilometer (niet voor alle kleuters haalbaar). Vanaf nu is het ook mogelijk om met kleuters op de basisschool mee te doen met de Kleuter4daagse. Zo kunnen kinderen van alle leeftijden al kennismaken met een 4daagse.

Wij nodigen alle kleuters van Nederland uit voor de Kleuter4daagse. Bij voorkeur in de Week van de Gezonde Jeugd, de Week van de Avond4daagse of de Nationale Sportweek, wandelen kleuters samen met hun leerkrachten of begeleiders vier dagen minimaal een kwartier in de omgeving van hun basisschool. Én verdienen zij zo een mooie medaille! Doen jouw kleuterklassen ook al mee? 

Blije meiden met duimpjes omhoog

De uitdaging

De Avond4daagse van 5 km is voor veel kleuters net te ver en vaak te laat op de avond. Wellicht hebben de kleuters al op de kinderopvang of peuterspeelzaal kennis gemaakt met de Peuter4daagse. Met de Kleuter4daagse maken we nu dit rijtje compleet. Het evenement draagt eraan bij om kinderen op jonge leeftijd in beweging te brengen en te leren hoe makkelijk wandelen in hun dagelijkse ritme en leefstijl past. KWbN omarmt de uitdaging om meer kinderen in Nederland in beweging te krijgen. Daarmee laten we kinderen en ouders inzien hoeveel plezier het bewegen brengt. Daarom bieden we vanaf 2023 de Kleuter4daagse landelijk aan.