Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Ontstaan Kleuter4daagse

Zowel de Peuter4daagse als de Avond4daagse zijn al jaren een groot succes. De hoogste tijd om ook de kleuters van Nederland mee te nemen in dit sportieve initiatief. Maar hoe is de Kleuter4daagse ontstaan?

Klaar Voor De Start 1600X900

Het begin

Na het succes van de Peuter4daagse ontstond de vraag vanuit de kindcentra voor een vierdaagse voor kleuters. De Avond4daagse is voor deze doelgroep vaak te laat en wordt veelal aangeboden vanaf de afstand van 5 kilometer (niet voor alle kleuters haalbaar).

 

 

Illustratie van twee Kleuter4daagse medailles aan een lint

Laagdrempelig

Net als de Peuter4daagse is de Kleuter4daagse in Limburg al een aantal jaren een succes. Op een laagdrempelige manier maken de kleuters kennis met buiten bewegen door middel van wandelen. Tevens vergroot dit het positieve gevoel ten opzichte van de Avond4daagse die de kleuters op latere leeftijd mee kunnen lopen.

Heel Nederland

KWbN wil graag zijn expertise en netwerk inzetten om ook de rest van (jeugdig) Nederland in beweging te brengen. Enthousiast over het Limburgse idee verenigden ze daarom vanaf 2023 de krachten om samen van de Kleuter4daagse ook een landelijk succes te maken!