Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Wat is de Kleuter4daagse?

Tijdens de Kleuter4daagse gaan kinderen met hun klas vier dagen minimaal een kwartier op pad. Dit doen zij tijdens de schooluren. De leerkracht maakt dan met de kinderen een wandeling langs een zelf uitgezette route. Daarnaast kan er in de klas extra aandacht aan bewegen worden gegeven, door erover te praten in het kringgesprek, kleurplaten of vlaggen te knutselen etc. Na afloop van de vier dagen wandelen ontvangen de kinderen een vrolijke, officiële medaille als beloning.

Kleutervierdaagse wandelen in een rij

Promotiemateriaal

Schrijf jij jouw organisatie in voor de Kleuter4daagse, dan helpen wij je graag bij het aankleden van het feest.

Ter ondersteuning vinden scholen die meedoen aan de Kleuter4daagse op deze website gratis digitale promotiematerialen in de toolkit. Hierbij kun je denken aan posters, (in te kleuren) vlaggetjes, stickerkaarten, wandeldiploma’s, etc. Deze kunnen zelf geprint worden.

Medailles

Een belangrijk onderdeel van de Kleuter4daagse is de medaille.
De officiële Kleuter4daagse medailles kunnen bij inschrijving besteld worden. 

Schminken

Feestelijke afsluiting

Natuurlijk is het leuk om van de laatste wandeldag een extra feestje te maken. Dit kun je organiseren op jouw eigen school. Of wellicht is het leuk om samen te werken met meerdere scholen. Ook de gemeente kan hier misschien een rol in spelen. Ook jouw plaatselijke Avond4daagse organisatie kan je wellicht helpen met een leuke invulling van dit onderdeel. Kijk op www.avond4daagse.nl voor een overzicht van lokale Avond4daagsen. 

Wanneer kun je de Kleuter4daagse organiseren?

De basisscholen kunnen zelf bepalen wanneer zij hun eigen Kleuter4daagse organiseren. In juni vindt de Week van de Gezonde Jeugd plaats. Daar past de Kleuter4daagse natuurlijk heel goed bij. Kijk eens naar de mogelijkheid de Kleuter4daagse tijdens de Week van de Gezonde Jeugd te organiseren en aan te sluiten bij de lokale activiteiten. 

Het kan natuurlijk ook leuk zijn om de Kleuter4daagse in dezelfde week als de Avond4daagse te organiseren. Of kies voor de Nationale Sportweek in september.

Het staat de school vrij zelf te bepalen wanneer zij de Kleuter4daagse aan haar kinderen aanbiedt.

Hoe organiseer je een Kleuter4daagse?

Ben je enthousiast over de Kleuter4daagse, maar wil je eerst een beter beeld van wat het organiseren inhoudt? Om je een idee te geven, hebben we een stappenplan opgesteld.

Hoe organiseer je een Kleuter4daagse?