Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Peuter4daagse

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom nodigen wij alle peuters van Nederland uit voor de Peuter4daagse. Op een zelf te bepalen moment in het jaar wandelen zij vier dagen een kwartier rondom hun kinderdagopvang-locatie. Én verdienen zij zo een mooie medaille! Doet jouw kinderdagopvang mee?

Logo Peuter4daagse
Peuters wandelen door de Limburgse velden tijdens de Peuter4daagse 2021

Meer informatie

Ben je werkzaam op een kinderopvang, als gastouder of peuterspeelzaal en wil je meer weten over de Peuter4daagse? Klik dan op de blokken hieronder voor meer informatie en om aan te melden.

Ben je JOGG-regisseur? Dan vind je achtergrondinformatie en tips op maat op de wiki-pagina van JOGG.

Ben je als ouder/verzorger enthousiast over de Peuter4daagse? Deze wordt georganiseerd door kinderopvang/peuterspeelzalen. Informeer bij de kinderopvang/peuterspeelzaal van jouw kind(eren) of zij deelnemen. Zo niet, wijs ze dan op deze website.

klaar voor de Peuter4daagse

Lancering landelijke Peuter4daagse

De Peuter4daagse is een landelijk initiatief en draagt daarmee bij aan het beweegplezier van alle peuters in Nederland. Naar het succesvoorbeeld in JOGG-regio Limburg stimuleren JOGG Nederland en Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) sinds 2022 alle kinderopvanglocaties in Nederland voor deelname. JOGG-ambassadeur en toproeister Nicole Beukers gaf in JOGG-gemeente Nijmegen 9 juni 2022 hiervoor het startsein. Samen met wethouder Sport, Bert Velthuis, mede namens ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’, knipte ze bij kinderopvang Joki (locatie van KION) het startlint door. En dat toepasselijk in de Week voor de Gezonde Jeugd.

Bekijk ook deze videoreportage van Omroep Gelderland
Bij ons was de Peuter4daagse een succes! Gezien de drukte (en moeilijke groep) waren we bang om een rondje te lopen. Maar het ging heel goed! Het heeft ervoor gezorgd dat we nu vaker durven te wandelen. De kinderen waren erg enthousiast en de mensen in het bejaardentehuis waar we langsliepen ook. We werden gevraagd om de bejaarden zelfs binnen te bezoeken. Zo leuk...

De uitdaging

De Peuter4daagse vindt al vele jaren succesvol plaats in Limburg, naar een idee van Peuteropvang Heerlen en ondersteund door JOGG. Het evenement draagt er aan bij om kinderen op jonge leeftijd in beweging te brengen en te leren hoe makkelijk wandelen in hun dagelijkse ritme en leefstijl past. JOGG en KWbN omarmen de uitdaging om meer kinderen in Nederland in beweging te krijgen en daarmee kinderen en ouders te laten inzien hoeveel plezier het bewegen brengt. Daarom bieden we vanaf 2022 de Peuter4daagse landelijk aan en kan ook jouw locatie eenvoudig meedoen. Hebben kinderen de smaak te pakken gekregen, dan kunnen ze vanaf 4 jaar meedoen aan de vervolgeditie in de vorm van de speciale Kleuter4daagse. Willen (en kunnen) de kinderen al deelnemen aan de Avond4daagse, dan kan dat natuurlijk ook.

Impressie Peuter4daagse

Vorig jaar vond de Peuter4daagse voor het eerst plaats in Oldebroek. Bekijk hier een impressie van het feestje.