Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Ontstaan Peuter4daagse

De Peuter4daagse is al jaren een groot succes in Limburg. De hoogste tijd om ook de rest van Nederland kennis te laten maken met dit sportieve feestje. Maar hoe is de Peuter4daagse ontstaan?

3 kleuters kleuter4daagse

Het begin

Peuteropvang Heerlen bedacht in 2016 peuters al vroeg kennis te laten maken met buiten bewegen door middel van wandelen. Samen met JOGG-Heerlen werd daarom, als onderdeel van het dagprogramma, de Peuter4daagse georganiseerd. Het sloeg enorm aan en samen met JOGG-Limburg (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) werd de Peuter4daagse uitgerold over alle gemeenten in Zuid Limburg.

Groot succes

Groot succes

Dankzij de vruchtbare samenwerking met de verschillende partijen, deden steeds meer kinderdagopvanglocaties in Limburg mee met de Peuter4daagse. Met steun van regio Limburg van Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) kon er in 2021 een enorme impuls gegeven worden aan de Peuter4daagse. In 2022 liepen er in Limburg maar liefst 10231 peuters en 1396 pedagogisch medewerkers van 236 kinderopvanglocaties mee.

Heel Nederland

KWbN en JOGG willen graag hun expertise en netwerk inzetten om ook de rest van (jeugdig) Nederland in beweging te brengen. Enthousiast over het Limburgse idee verenigden ze daarom in 2022 de krachten om samen van de Peuter4daagse ook een landelijk succes te maken. Door deze landelijke borging kon de Peuter4daagse in 2022 ook in de rest van Nederland uitgevoerd worden. Ondanks de korte voorbereidingstijd liepen er 18.600 peuters mee!