Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Wat is de Peuter4daagse?

Tijdens de Peuter4daagse gaan kinderen t/m 3 jaar gedurende de Week van de Gezonde Jeugd (of op een ander moment tussen 16 mei en 30 juni) vier dagen op pad. De pedagogisch medewerkers wandelen dagelijks tijdens de opvanguren van de kinderopvang/peuterspeelzaal minimaal een kwartier langs een zelf uitgezette route. Na afloop van deze vier dagen ontvangen de kinderen een vrolijke, officiële medaille als beloning.

Kindje dat met Erben Wennemars het startlint doorknipt tijdens de Peuter4daagse 2021

Promotiemateriaal

Schrijf jij jouw organisatie in voor de Peuter4daagse, dan helpen wij jullie graag bij het aankleden van het feest. Ter ondersteuning krijgen kinderdagverblijven en peuterspeelzalen na inschrijving de beschikking over digitale promotiematerialen in een online toolkit. Hierbij kun je denken aan posters, (in te kleuren)vlaggetjes, stempelkaarten en wandeldiploma’s.

Medailles

Een belangrijk onderdeel van de Peuter4daagse is de medaille. De officiële Peuter4daagse medailles kunnen bij inschrijving besteld worden. Kosten van de medailles zijn €1,50 per stuk (incl. BTW).

Peuters wandelen tussen ballonnen tijdens de Peuter4daagse 2021

Feestelijke afsluiting

Natuurlijk is het leuk om van de laatste wandeldag een extra feestje te maken. Dit kun je organiseren op jouw eigen locatie. Of wellicht is het leuk om samen te werken met lokale organisaties en/of sportaanbieders. Ook de gemeente kan hier misschien een rol in spelen door bijvoorbeeld de lokale wethouder mee te laten lopen. In overleg met jouw lokale JOGG-regisseur kun je overleggen wat er mogelijk is. Via de website van JOGG kun je de contactgegevens van jouw JOGG-regisseur opvragen. Ook jouw plaatselijke Avond4daagse organisatie kan je wellicht helpen met een leuke invulling van dit onderdeel. Kijk op www.avond4daagse.nl voor een overzicht van lokale Avond4daagsen.

Week van de Gezonde Jeugd

De kinderdagverblijven/peuterspeelzalen kunnen zelf bepalen wanneer zij in de tweede helft van mei of in juni hun eigen Peuter4daagse organiseren. Van 7 t/m 11 juni vindt de Week van de Gezonde Jeugd plaats. Deze week is een initiatief van JOGG en daar past de Peuter4daagse natuurlijk heel goed bij. We roepen de kinderdagopvang dan ook op vooral tijdens de Week van de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni) een Peuter4daagse te organiseren. 

Hoe organiseer je een Peuter4daagse?

Ben je enthousiast over de Peuter4daagse, maar wil je eerst een beter beeld van wat het organiseren inhoudt? Om je een idee te geven, hebben we een stappenplan opgesteld.

Naar het Stappenplan Peuter4daagse

Dít is de Peuter4daagse

Bekijk hieronder de video van de Peuter4daagse in Limburg 2021.