Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Wat is de Peuter4daagse?

Tijdens de Peuter4daagse gaan kinderen t/m 3 jaar vier dagen op pad. Dat kan gedurende de Week van de Gezonde Jeugd in juni, tijdens de Nationale Sportweek in september of op een ander moment in het jaar. De pedagogisch medewerkers wandelen dagelijks tijdens de opvanguren van de kinderopvang/peuterspeelzaal minimaal een kwartier langs een zelf uitgezette route. Na afloop van deze vier dagen ontvangen de kinderen een vrolijke, officiële medaille als beloning.

Kleutervierdaagse wandelen in een rij

Promotiemateriaal

Schrijf jij jouw organisatie in voor de Peuter4daagse, dan helpen wij jullie graag bij het aankleden van het feest. Ter ondersteuning krijgen kinderdagverblijven en peuterspeelzalen na inschrijving de beschikking over digitale promotiematerialen in een online toolkit. Hierbij kun je denken aan posters, (in te kleuren) vlaggetjes, stempelkaarten en wandeldiploma’s.

Medailles

Een belangrijk onderdeel van de Peuter4daagse is de medaille. De officiële Peuter4daagse medailles kunnen bij inschrijving besteld worden.

Schminken

Feestelijke afsluiting

Natuurlijk is het leuk om van de laatste wandeldag een extra feestje te maken. Dit kun je organiseren op jouw eigen locatie. Of wellicht is het leuk om samen te werken met lokale organisaties en/of sportaanbieders. Ook de gemeente kan hier misschien een rol in spelen door bijvoorbeeld de lokale wethouder mee te laten lopen. In overleg met jouw lokale JOGG-regisseur kun je overleggen wat er mogelijk is. Via de website van JOGG kun je de contactgegevens van jouw JOGG-regisseur opvragen. Ook jouw plaatselijke Avond4daagse organisatie kan je wellicht helpen met een leuke invulling van dit onderdeel. Kijk op www.avond4daagse.nl voor een overzicht van lokale Avond4daagsen.

Wanneer kun je de Peuter4daagse organiseren?

De kinderdagverblijven/peuterspeelzalen kunnen zelf bepalen wanneer zij hun eigen Peuter4daagse organiseren. Velen deden dat - heel toepasselijk - tijdens de Week van de Gezonde Jeugd in juni en tijdens de Nationale Sportweek in september. Maar ook op een ander moment in het jaar staat het de kinderdagverblijven/peuterspeelzalen vrij de Peuter4daagse aan hun kinderen aan te bieden.

Hoe organiseer je een Peuter4daagse?

Ben je enthousiast over de Peuter4daagse, maar wil je eerst een beter beeld van wat het organiseren inhoudt? Om je een idee te geven, hebben we een stappenplan opgesteld.

Naar het Stappenplan Peuter4daagse

Dít is de Peuter4daagse

In 2022 vond de Peuter4daagse voor het eerst plaats in Oldebroek. Bekijk hieronder de video voor een impressie van het feestje.

Bekijk hieronder de video van de Peuter4daagse in Limburg 2021.