Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Bindingsmodel 2023-2025

De KWbN Ledenraad heeft op 31 mei 2022 ons nieuwe model ‘Bindings- en lidmaatschapsvormen 2023-2025' vastgesteld. Het model is gekoppeld aan onze producten en diensten en biedt wandelaars en wandelorganisaties meer keuzevrijheid dan voorheen. Alle informatie over ons Bindingsmodel 2023-2025 vind je hier.

Wandelaar helpt vrouw over hek

In ons nieuwe bindingsmodel staat de wandelaar centraal. We willen waarde toevoegen, relevant en persoonlijk zijn. Door wandelaars een platform vol inspiratie, informatie en passende producten en diensten te bieden. Maar ook door lidorganisaties te ondersteunen bij hun kerntaken, door meer nadruk te leggen op belangenbehartiging én door samen met bondgenoten aan de toekomst van het Nederlandse wandelen te werken. 

Keuzevrijheid en toegevoegde waarde zijn daarbij belangrijke begrippen. Wandelaars en organisaties bepalen zelf of en hoe zij zich aan KWbN willen binden. Dat betekent dat we het verplichte KWbN-lidmaatschap voor verenigingsleden loslaten en dat er één KWbN-lidmaatschap voor alle wandelaars komt. Maar ook dat je donateur kunt worden of als bondgenoot een actieve bijdrage levert en individuele afspraken met KWbN kan maken. 

Wandelaars bij overstapje in weilanden

Bindingsvormen voor wandelaars

Vanaf 2023 kunnen wandelaars zich op vier manieren met KWbN verbinden:
- via een Compleet Lidmaatschap;
- via een Basislidmaatschap;
- als abonnee van Magazine Wandel.nl;
- als donateur.  

Meer over deze bindingsvormen

Bindingsvormen voor wandelorganisaties

Wandelorganisaties kunnen vanaf 2023 kiezen uit 3 verschillende lidmaatschapsvormen: Basis, Evenement Plus en Avond4daagse. Daarnaast introduceren we het bondgenootschap voor lidorganisaties die actief willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het Nederlandse wandelen. 

Meer over deze bindingsvormen
Vrijwilligers Exodus Wandeltocht
Vrijwilliger Exodus Wandeltocht afstandenbord

Bewaardocument

Voor de bestuursleden van onze lidorganisaties hebben we een speciaal bewaardocument over het nieuwe bindingsmodel samengesteld. 

In de inleiding lees je meer over de achtergronden en uitgangspunten van het nieuwe model. Daarna hebben we - eerst voor wandelaars en vervolgens voor wandelorganisaties - de volgende zaken op een rij gezet: 
1. hoofdpunten + belangrijkste wijzigingen;2. producten en diensten per lidmaatschap;3. tarieven voor 2023.
Het bewaardocument kun je hier downloaden.

Webinar 12 juli

Op dinsdagavond 12 juli organiseerden we een webinar over de inhoud en de totstandkoming van het nieuwe bindingsmodel. Heb je het webinar gemist of wil je het nog een keer terugkijken? Elders op het Kennisplein vind je de volledige opname, de presentatiesheets en de FAQ met antwoord op alle vragen die vóór en tijdens het webinar zijn gesteld.

Naar de opname, presentaties en FAQ
Webinar Bindingsvormen 12 Juli 2022