Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Veiligheid

Als organisator van een wandeltocht of -evenement ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je vrijwilligers, deelnemers en eventuele bezoekers. Veiligheid kent verschillende aspecten, waarover we je hier nader informeren.

Links of rechts lopen?

Uit oogpunt van veiligheid laat één van onze grotere tochtorganisaties deelnemers rechts van de weg lopen. Bij KWbN waren we benieuwd of meer organisaties tijdens hun wandeltochten een links- en/of rechtsbeleid voeren. Om daar meer inzicht in te krijgen, verspreidden we een korte vragenlijst. We kregen antwoord van 72 organisaties die samen jaarlijks 268 tochten en evenementen organiseren. Benieuwd naar hun reacties en als gevolg daarvan het standpunt van KWbN? Klik dan op onderstaande button.

Bekijk de resultaten van ons onderzoek
Elfstedenwandeltocht 1280
Rode Kruis Bij Exodus Wandeltocht 2022 Jurjen Poeles Fotografie 1280

Veldnorm Evenementenzorg

Sinds 1 januari 2022 is de Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ) van kracht. Deze norm regelt de eerste hulp en medische zorg tijdens een evenement en is vastgelegd in de evenementenvergunning. Wim Lensen, directeur van de Stichting Venloop en lid van de VNEZ-werkgroep Duursport en Hardlopen, legt uit wat deze norm betekent voor wandelorganisaties.

Meer over de Veldnorm Evenementenzorg