Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Inspiratie

Hoe doen zij dat nou? Onder de vlag van KWbN worden jaarlijks honderden wandeltochten en -evenementen georganiseerd. Hoe ervaren je ook bent, er valt altijd iets te leren van andere organisatoren. Ter inspiratie gaan we van start met mooie voorbeelden uit de organisatiepraktijk.

1705150658347 1

Kabouterroute: oplossing voor een praktisch probleem

Jaarlijks wandelen honderdduizenden deelnemers de Avond4daagse. Een groot deel daarvan zijn kinderen van vier tot zeven jaar. Voor deze jonge wandelaars kan het lastig zijn om op de juiste route te blijven. Om te voorkomen dat zij afdwalen, zet Avond4daagse Nijmegen kabouters in. Voorzitter Joop Wesseling vertelt meer over het hoe en waarom.

Lees verder

Beweging en beleving tijdens de Waterlinie Wandeltocht

Alleen wandelen was voor de organisatoren van de Waterlinie Wandeltocht niet genoeg. Er moest ook wat te beleven zijn. Uiteraard de natuur in het unieke Unesco-werelderfgoedgebied in Utrecht met haar forten, bunkers en bijbehorende historie. Maar ook cultuur in de vorm van muziek, theater en kunst. Michael Gane, één van de organisatoren vertelt wat daarbij komt kijken. 

Meer over de organisatie van deze tocht
Waterlinie Wandeltocht Kleurige Dansact 1280
Beleefroute.3 Smoothiefietsen 1280

Beleefroute voor kinderen

Hoe krijg je kinderen naast de jaarlijkse Avond4daagse vaker aan het wandelen? Voor een antwoord op die vraag kunnen we terecht bij Gea Boetje en Bianca Bouma van de Stichting Roden Beweegt. Als onderdeel van de wandeltocht Klaverblad van Noordenveld organiseerden zij in 2022 voor het eerst een Beleefroute voor kinderen. Door noodweer viel die eerste editie jammerlijk in het water, maar de aanhouder wint. Een jaar later bracht de Beleefroute 300 deelnemers op de been. 

Lees meer over de Beleefroute

Duurzaamheid zit in dna Stichting Zevenheuvelenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop houdt zich al decennia lang bezig met het duurzaam organiseren van hardloop- en wandelevenementen. Directeur Alexander Vandevelde legt uit waarom de stichting dat doet en waar je op moet letten bij een duurzame organisatie.

Zo organiseer je een duurzaam evenement
Zevenheuvelenhike Creativitijn 59 1280X640
Wandelaars proeven chocolade
Onderweg chocolade proeven (foto Patrick Veenhuis | 2wild.nl)

Chocolate Walk Zwolle

Peter van der Molen combineerde zijn passies voor wandelen en chocolade én haakte aan bij een lichtevenement in zijn thuisstad Zwolle. De eerste Chocolate Walk op zaterdag 6 januari 2023 werd een doorslaand succes. Een mooi voorbeeld van een wandeltocht met een thema en hoe je daar samen met anderen een bijzondere beleving van maakt.

Lees hier het hele verhaal